Klubbledningen: ”Coutinho är inte till salu”

Klubbledningen: "Coutinho är inte till salu"

Liverpools ägare säger ifrån

Efter ändlösa ryktesgångar och diskussioner om huruvida Philippe Coutinho kommer att gå till Barcelona i sommar eller inte, sätter Liverpools ägare ned foten och menar på att Coutinho absolut inte är till salu.

FC Barcelona har haft en tuff sommar, där de har fått se en av sina absoluta stjärnor, Neymar, lämna för att ansluta till Paris Saint-Germain, och arbetet har börjat med att ersätta stjärnan. Liverpools Philippe Coutinho har länge varit under luppen för Barcas del och de sägs vara väldigt intresserade av att värva den brasilianske stjärnan. Barcelona har kommit med flertalet bud som har fått avslag av Liverpool, och nu går Liverpools klubbledning ut och gör det tydligt att stjärnan inte kommer säljas. Barcelona kom med ett bud på 90 miljoner pund i onsdags som Pool valde att tacka nej till.

Bland annat BBC Sport rapporterar om att Liverpools ägare Fenway Sports Group har gått ut med ett uttalande där de bestämt nekar till att Coutinho kommer att säljas.

– Klubbens definitiva ståndpunkt är att inga erbjudanden för Philippe kommer att övervägas och han kommer att fortsätta vara en medlem i Liverpool Football Club då transferfönstret stänger, sade Fenway Sports Group i uttalandet.

Coutinho bidrog med 14 mål under föregående säsong och skrev på ett nytt femårskontrakt med Liverpool så sent som i januari. Dealen inkluderade dock inte någon utköpsklausul. Han kom till Liverpool 2013 då han lämnade Inter Milan för 8,5 miljoner pund.

Barcelona ryktas även vara intresserade av att ersätta Neymar med Borussia Dortmunds unge talang Ousmane Dembele, men fick även där se sitt bud avslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply