Kevin Gameiro: ”Vill inte bli som med Zlatan”

Kevin Gameiro: "Vill inte bli som med Zlatan"

Kevin Gameiro- Vill inte bli som med Zlatan

Barcelona fick nej av Kevin Gameiro

I en intervju med fransk press avslöjar anfallaren att han valde Atlético Madrid före Barcelona. Beslutet kom efter att Kevin Gameiro tittat på Zlatans tid i klubben.

Under sommaren 2016 letade både FC Barcelona och Atlético Madrid efter en anfallare. I Barcelonas fall värvade man in Paco Alcácer från Valencia samtidigt som huvudstadslaget köpte loss Kevin Gameiro från Sevilla. Det kunde dock varit ombytta roller för fransmannen, något han avslöjar i en intervju med Le10 Sport:

– I somras kunde jag välja mellan att gå till Barcelona eller skriva på för Atlético Madrid, men vad skulle jag gjort i Barcelona? De har Neymar, Messi och Suárez.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Barcelonas storstjärnor

Fransmannen var medveten om att han inte skulle få speciellt mycket speltid på Camp Nou och jämför en eventuell flytt med Zlatans tid i klubben.

– I Barcelona finns det spelare som vill spela alla matcher, som inte ens vill bytas ut med tio minuter kvar. Det är precis vad som hände med Ibra, avslutar han.

Zlatan Ibrahimovic kom till Barcelona sommaren 2009 men efter en fin höstsäsong brast relationen med Pep Guardiola som förutom svensken även hade Messi, Henry, Pedro och Bojan tillgängliga längst fram i banan.

Gameiro valde istället att flytta till Atlético där det blivit 13 mål på 29 ligamatcher samtidigt som laget tagit sig till semifinal i Champions League där man ställs mot lokalrivalerna Real Madrid.

I Alcácers fall har det blivit 19 ligamatcher men endast sex av de från start.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply