Juventus vill värva Andrés Iniesta

Juventus vill värva Andrés Iniesta

Andrés Iniesta kan lämna Barcelona för Juventus

Spelarens kontrakt går ut sommaren 2018 och ännu har man inte pratat om en kontraktsförlängning, något som Juventus vill utnyttja och värva spanjoren.

Kort efter att nyheterna kom ut om att mittfältaren inte ser ut att förlänga med FC Barcelona kommer en av säsongens största nyheter: Juventus vill värva Andrés Iniesta. Det är italienska Calciomercato som kommer med uppgifterna om att mittfältaren kan komma att lämna de spanska mästarna och den gamla damen ska vara benägna att köpa loss mittfältaren som man sägs kan bli ”den nye Andrea Pirlo”.

Iniestas har för närvarande ett kontrakt med Barça till och med 30 juni 2018 men på grund av flera faktorer kan spelaren från Kastilien-La Mancha lämna de spanska giganterna antingen i vinter till nästa sommar. En av anledningarna sägs vara att Iniesta kräver en för hög lön för att Barcelona ska kunna hålla sig till lönetaket och det hela kan göra att det blir en flytt.

Dani Alves, som tidigare lämnat Barcelona för Juventus, sägs vara nyckeln till en affär.

Vill även värva Toni Kroos

Toni Kroos är en av Real Madrids viktigaste spelare och är en av de utvalda mittfältarna i Zinedine Zidanes startelva som startat flest gånger det senaste året. Tysken är lagets pelare på mittfältet och anses även vara en av de bästa mittfältarna i världen. Kroos kontrakt med Real Madrid går ut sommaren 2022 då överenskommelsen förlängdes för drygt två månader sen och 26-åringen har inga planer på att lämna Santiago Bernabéu.

Det hindrar dock inte Juventus från att försöka värva tysken. Nu rapporterar spansk media att Juventus vill försöka locka över Kroos för runt 860 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply