Juventus jagar Héctor Bellerín

Juventus jagar Héctor Bellerín

Juventus och Barcelona gör upp om Héctor Bellerín

De italienska mästarna ger sig in i jakten på Arsenals spanske försvarare som under en längre tid ryktats till FC Barcelona. Spelarens kontrakt med sin nuvarande klubb sträcker sig till och med sommaren 2023.

Under det senaste året har Arsenals ytterback Héctor Bellerín gång på gång kopplats ihop med en flytt tillbaka till FC Barcelona som han tidigare lämnade för den engelska huvudstadsklubben. 22-åringen har utvecklats till en av de bästa ytterbackarna i Premier League, något som gjort att flera storlag runt om i Europa vill öppna plånboken för spelaren. Barcelona är det lag det ryktats mest om och en flytt till de spanska cupmästarna skulle vara mest trolig om Bellerín skulle få för sig att lämna Emirates Stadium i sommar, men det finns även andra alternativ. Detta då Juventus enligt Tuttosport ska vara villiga att knyta till sig spelaren.

De regerande Serie A-mästarna ska vara intresserade av att värva spelaren men det blir inte någon billig affär för den klubb som vill värva spanjoren. Spelarens kontrakt med Arsenal sträcker sig till och med sommaren 2023 och kommer inte lämna de brittiska öarna för en summa på mindre än 37 miljoner euro. Det återstår att se om någon av de båda klubbarna är beredda att lägga ut summan för försvararen som fortfarande endast är 22 år.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Bellerín i Arsenal

En av anledningarna till att Bellerín kan komma att lämna Arsenal är att man inte kommer spela i Champions League nästa säsong. Gunners klarade inte av att knipa en plats i turneringen till den kommande säsongen och får istället spela i Europa League, något som kan göra att flera spelare vill lämna klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply