Cristiano Ronaldo var nära FC Barcelona

Cristiano Ronaldo var nära FC Barcelona

FC Barcelona var nära värvning av Cristiano Ronaldo

I januari 2007 var Cristiano Ronaldo nära att skriva på för FC Barcelona, något som avslöjas i boken om portugisen som släpps i nästa vecka.

Sommaren 2009 lämnade Cristiano Ronaldo England efter att ha representerat Manchester United. Destinationen blev då Real Madrid och efter ankomsten till den spanskahuvudstaden har portugisen vunnit samtliga titlar som går att vinna på klubblagsnivå samtidigt som han slagit alla möjliga målrekord i både La Liga och Champions League. Det kunde dock ha blivit annorlunda då Ronaldo under sin tid i United var nära att skriva på för FC Barcelona, något som avslöjas i biografin om Cristiano Ronaldo som kommer ut i mitten av nästa vecka.

– Alla pratade om att Cristiano Ronaldo var på väg till Real Madrid och sommaren 2008 skrev tidningen AS att Madrid ville betala spelarens klausul på 75 miljoner euro, det var då Alex Ferguson klev in i det hela. Skotten åkte därför till Portugal för att förklara för Madrid att Ronaldo inte var till salu och att han inte kommer ge sig. Detta handlade dock om mer än en affär, det handlade om hur hela världen skulle se på Ferguson och hans auktoritet. Han hade under de senaste veckorna försökt övertyga Ronaldo om att stanna och han kontaktade även FC Barcelona för att komma överens om en övergång dit. Ferguson kunde sälja till vem som helst förutom Real Madrid, men Ronaldo hade klart för sig vart han ville flytta, skriver Guillem Balagué som är författare av boken.

– Jag måste säga dig en sak, jag kommer inte låta dig lämna i år. Om du uppför dig bra och presterar under de kommande tolv månaderna kommer jag låta dig gå.

Det var även det som hände och tillslut köpte Real Madrid portugisen för rekordsumma.

SE ÄVEN: Sju anledningar till att Cristiano Ronaldo blev årets spelare i Europa

SE ÄVEN: Figo: ”Cristiano Ronaldo kan flytta till Barcelona”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply