BOMBEN: Liverpool kan straffas med transferförbud

BOMBEN: Liverpool kan straffas med transferförbud

Liverpool kan straffas av FIFA

Enligt brittisk press kan Liverpool straffas med ett transferförbud. Anledningen är att man försökt värva en 12-årig talang från Stoke, en affär som tillslut inte gått i lås.

Tidigare har vi sett Atlético Madrid, FC Barcelona och Real Madrid straffas med transferban efter att man inte hanterat värvningar av underåriga spelare på ett regelrätt sätt. Nästa klubb att straffas finns i Premier League där The Telegraph skriver att Liverpool kan straffas med transferban.

Enligt tidningen ska Anfield-klubben ligga illa till då man försökt värva en 12-årig spelare från Stoke City på ett icke regelrätt sätt.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Liverpools stjärnor

Straffet kommer med största sannolikhet att bli böter men det finns även en risk att Liverpool inte får värva under de två kommande transferfönsterna, likt de spanska storklubbarna som tidigare straffats. Det kan även bli så att flertalet av ungdomsakademins spelare åker på en avstängning.

Det är dock inte bara själva övergången som skapat problem för Merseysideklubben. Då man dragit sig ur affären om att skriva kontrakt med spelaren har man även lämnat spelarens föräldrar i skuldproblem. Liverpool ska nämligen lovat att betala spelarens skolavgifter, något man senare backat från.

Pojken, som inte nämns vid namn, kan heller inte gå till någon annan klubb innan Stoke tagit emot ersättning från Liverpool på närmare 50.000 pund.

BOMBEN- Liverpool kan straffas med transferförbud

Kan komma att värva i sommar

Skulle ett transferförbud drabba Liverpool kan det dock bli att man kan värva i sommar. Anledningen är att man kan överklaga beslutet och tills ett nytt beslut kommer man kunna fortsätta köpa in spelare. Likt som hände FC Barcelona.

Ett av namnen som det pratats mest om när det kommer till övergångar för Liverpool är Real Madrids James Rodríguez.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply