Benitez: ”Kampanj mot Real Madrid”

bet365

Tränare Benitez menar att media för en kampanj

Rafa Benitez har varit hårt kritiserad på sin post som Real Madrid-tränare under den här säsongen. Nu menar tränaren att det hela är en kampanj från medias håll. – Det pågår en kampanj mot Florentino (Perez), Real Madrid och Real Madrids tränare, säger Benitez på tisdagens presskonferens. 

Rafa Benitez har under hela hösten fått motta hård kritik för sina insatser och beslut på tränarbänken. Spanjoren tog över efter populäre Carlo Ancelotti och har trots framför allt bra resultat inte lyckats skrapa ihop något förtroende. Varken hos fansen eller media. De senaste veckorna har en rad undersökningar gjorts i spansk press som gått ut på att försöka påvisa Benitez impopularitet.

Fansen vill se honom ersatt

Nyligen gjorde till exempel tidningen AS en telefonundersökning där en stor del säsongskortshållare vill se Benitez ersatt på Santiago Bernabeu. Den som istället är populärast hos fansen är nuvarande ungdomslagstränaren, tillika före detta stjärnspelaren Zinedine Zidane. Samtidigt har en del av fansen också börjat tröttna på president Florentino Perez och protester har börjat höras från läktaren.

”En kampanj”

De här undersökningarna har fått Benitez att se rött. På presskonferensen inför matchen idag onsdag uttrycker han sin ilska mot den kampanj han anser att tidningarna för. – Jag tycker att vi alla har varit inom fotbollen länge nog för att veta att det är en kampanj mot Florentino, mot Real Madrid och Real Madrids tränare och från det så kommer allt som kan kritiseras att bli det. Om inte det kritiseras så kommer det att bli manipulerat och det är uppenbart. Och alla med erfarenhet kan se det, säger han och fortsätter. – Allting som händer här är manipulerat. Jag visste att jag kom till en klubb där allt var uppförstorat.

Real Madrid ligger just nu på tredje plats i La Liga, två poäng bakom toppduon FC Barcelona och Atletico Madrid. Klubben tog också en förstaplats i Champions League-gruppspelet och kommer där att ställas emot italienska AS Roma.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply