Bekräftat: Lionel Messi utan kontrakt med FC Barcelona

Bekräftat: Lionel Messi utan kontrakt med FC Barcelona

Lionel Messis kontrakt med FC Barcelona gick ut inatt. Nu är spelaren fri att skriva på för vilken klubb han vill.

För första gången sedan Lionel Messi kom till FC Barcelona tillhör han inte klubben. Detta då det senaste kontraktet med klubben löpte ut inatt. De båda parterna ska ha förhandlat under det senaste året, dock utan att ha kunnat fastställa en förlängning.

Inatt kom uppgifter om att Barcelona ska vara överens med Messi om ett nytt kontrakt, men att det fortfarande finns delar som behöver lösas. Enligt radiostationen Onda Cero ska man vara överens om ett tvåårskontrakt men att Barcelona behöver kringgå Financial Fair Play för att kunna betala spelaren. Lösningen sägs vara att betala Messis lön över fem år istället för under de två år som han kommer att spela för klubben.

I samma program intervjuades Barcelonas president, Joan Laporta, som bekräftar att man behöver lösa den ekonomiska biten.

– Vi vill att Leo ska stanna och han själv vill vara kvar. Allt går i rätt riktning men det är biten med Financial Fair Play som är kvar. Vi jobbar för att komma fram till den bästa lösningen för båda parter. Jag skulle vilja gå ut och säga att han stannar men för tillfället kan jag inte göra det, säger Laporta till Onda Cero.

SE ÄVEN: Cristiano Ronaldo vill inte förlänga med Juventus

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply