Topp 10: Bäst betalda tränarna i världen

Bäst betalda tränarna i världen? Världens bäst betalda tränare? Här är de högst betalda fotbollstränarna i världen

Världens bäst betalda tränare? Här är de högst betalda fotbollstränarna i världen

Bäst betalda tränarna i världen? Världens bäst betalda tränare? Precis som spelarna så tjänar tränare inom fotbollen väldigt bra. Därför uppstår flera frågor. Vilka är de bäst betalda fotbollstränare i världen 2020? Vem är den bäst betalda tränaren i världen? Är det i några av världens bästa ligor vi hittar världens bäst betalda tränare? Naturligtvis har ligorna tränare som tjänar väldigt bra och är några av de tränare som tjänar mest i världen. Till exempel så hittar vi flera tränare med en hög inkomst i Tyskland. Se och spela på fotboll live =>

Bäst betalda tränarna i världen

Nyligen skrev vi om världens rikaste fotbollsspelare och de rikaste fotbollsklubbarna i världen. Vi ska fortsätta i temat rik inom fotbollen och turen har nu kommit till tränarna som ska synas i sömmarna. De flesta av de bäst betalda fotbollstränarna hittar vi i tre ligor, nämligen Engelska Premier LeagueLa Liga och och tyska Bundesliga. Ifall du funderat på vilken tränare som har bäst lön i Premier League, La Liga och Bundesliga så behöver du inte fundera på det längre. Vi på Silly Season Sverige har tagit fram en lista över de 10 bäst betalda tränarna i fotbollstränarna i världen! Låt oss nu se vilken tränare som har högst inkomst i världen.

10. Rafael Benítez – 13 miljoner euro

Rafael Benítez lämnade Premier League för en flytt till Kina. Där drar han in 13 miljoner euro per säsong. Det placerar honom på tionde plats på denna lista. Spanjoren tränar Dalian Professional.

9. Massimiliano Allegri – 13,5 miljoner euro

Allegris kontrakt med Juventus gav honom en lön på 13,5 miljoner euro per säsong. Italienaren är inte längre ansvarig i klubb då han fick sparken, något som dock inte hindrar honom från att få betalt under kontraktstiden.

8.  Fabio Cannavaro – 14 miljoner euro

Precis som Rafa Benítez hittar vi Fabio Cannavaro i Kina. Italienaren tränar Guangzhou Evergrande.

7. Ernesto Valverde – 19 miljoner euro

Spanjoren fick sparken från FC Barcelona i januari 2020. Han hade dock ett och ett halvt år kvar på kontraktet.

Bäst betalda tränarna i världen

5. Zinedine Zidane – 23 miljoner euro

Under sina första år som tränare för Real Madrids förstalag har fransmannen vunnit Champions League tre gånger. Det blev ett litet uppehåll men nu är fransmannen tillbaka hos marängerna på tränarbänken. Se även Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning.

5. Jose Mourinho – 23 miljoner euro

Jose Mourinho har alltid varit bland de bäst betalda tränarna i världen och nu hittar vi honom på tredje plats. Lönen för portugisen ligger på 23 miljoner euro per år, en summa som de flesta nog är nöjda med.

4. Jürgen Klopp – 24 miljoner euro

Jurgen Klopp har byggt ett slagkraftigt Liverpool som sommaren 2019 vann Champions League. Framgångarna gör att tysken landar på fjärdeplats.

3. Pep Guardiola – 27 miljoner euro

Pep Guardiola har en maffig lön, detta på hela 27 miljoner euro per säsong. Spanjoren har tidigare tränat FC Barcelona och Bayern München men det är i City som han är i numera.

2. Antonio Conte – 30 miljoner euro

Conte som tidigare tränat Juventus och det italienska landslaget håller nu till i Inter efter en sejour i Chelsea. Tränaren plockar ut en lön på 30 miljoner euro per säsong. Italienaren är den som ska försöka vinna ligatiteln före starka Juventus.

1. Diego Pablo Simeone – 40 miljoner euro

Diego Pablo Simeone var innan han inledde sin period som tränare för Atlético Madrid ett ganska okänt namn för den europeiska fotbollspubliken när det kommer till hans tränarkarriär. Nu cirka nio år senare har Simeone vunnit allt som går att vinna med den spanska huvudstadsklubben förutom Champions League, en turneringen där man var i final 2014 och 2016. Se och spela på fotboll live =>

Världens bäst betalda tränare

Världens bäst betalda fotbollstränare

Detta var listan med de världens tio bäst betalda tränare. Tycker du de är värda summan som de tjänar?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply