Barcelonas miss – åkte 200 mil i onödan

Barcelonas miss - åkte 200 mil i onödan

Barcelonas scoutinguppdrag gick inte som det skulle

FC Barcelona är på jakt efter en ny högerback och man letar över hela Europa. När man skulle scouta Southamptons portugis Cedric i England så åkte man dit för att titta på honom, men Cedric var inte ens med i truppen.

Sedan Dani Alves lämnade Barcelona har man spelat både Aleix Vidal och Sergi Roberto på högerbacksplatsen. Vidal har inte imponerat och även om Roberto har gjort det bra där så är det inte spanjorens bästa position. Därför letar man efter en ny högerback och det har nämnts namn som Glen Johnson, Hector Bellerin och Serge Aurier.

Ett annat namn som man kopplats ihop med den senaste veckan har varit Southamptons portugisiske högerback Cedric. 25-åringen är också så pass intressant att tränaren Luis Enrique ville scouta honom på plats i Europa League-mötet mot Inter. Därför skickade han scouten Robert Fernandez till St Marys i England för att kika på Cedric. Problemet? Cedric var aldrig uttagen i truppen.

200 mil i onödan

Resan från Barcelona till Southampton på Englands sydkust är cirka 200 mil enkel resa och Fernandez fick återvända till Spanien utan någon rapport om Cedric. Barcelona hade nämligen inte kollat upp att Claude Puel, tränare i Southampton, hade planerat i flera dagar att vila Cedric från truppen i förmån för Cuco Martina.

Nästa tillfälle Barcelona får chans att scouta Cedric är i mötet borta mot Hull på söndag. Där förväntas Cedric starta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply