Barcelona vill värva Iñigo Martínez

Mittbacken kan bli nästa Barcelona-värvning

Enligt spansk media vill Barcelona värva Iñigo Martínez under sommarens transferfönster. Prislappen är satt till 32 miljoner euro.

FC Barcelona förbereder sig för ett liv utan Neymar. Brasilianaren ska redan ha genomgått den obligatoriska läkarundersökningen med Paris Saint-Germain och förväntas bli presenterad inom kort i den franska huvudstaden. Barcelona har flertalet spelare på önskelistan som man vill hämta in till den kommande säsongen och det senaste namnet är Iñigo Martínez från Real Sociedad som intresserar Barca.

Det är tidningen Noticias de Gipuzkoa som avslöjat att den katalanska storklubben är intresserade av att förstärka sin försvarslinje med Martínez och samtidigt bekräftas uppgifterna av MARCA.

Real Sociedad är inte speciellt intresserade av att förhandla med Barcelona om spelaren och hänvisar till utköpsklausulen på 32 miljoner euro. Barcelona kommer dock att betala summan för spelaren för att förstärka backlinjen som under de senare åren inte riktigt hållit den klass som klubbledningen hoppats på.

Sedan tidigare har man även värvat in försvararen Semedo från Sporting Lissabon.

Barcelona vill värva Iñigo Martínez

De ska ersätta Neymar

Om affären går igenom kommer Barcelona få in 222 miljoner från försäljningen av Neymar. Det är oklart hur mycket man kommer lägga på att hämta in en ersättare men det finns flera namn om på önskelistan som det ryktats om. Bland annat ska både Marco Verratti och Coutinho varit två namn som nämnts när det handlar om att värva in spelare för pengarna från försäljningen. Vem som direkt kommer ersätta Neymar är oklart, men det är ingen tvekan om att den spanska storklubben kommer värva flertalet spelare i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply