Barcelona vill köpa José Maria Giménez från Atlético Madrid

Arsenal förbereder bud på José Giménez

José Maria Giménez på Barcelonas radar

Enligt spansk media ska Barcelona ha siktat in sig på att värva Atlético Madrids unge mittförsvarar José Maria Giménez till sommaren.

Medan Atlético Madrid ligger i delad serieledning med FC Barcelona då det endast återstår fem omgångar kvar av La Liga vill den katalanska storklubben få konkurrenten ur balans. Enligt uppgifter till Mundo Deportivo ska Barça vara på jakt efter Atléticos mittback José Maria Giménez. Tidningen skriver att Barcelona kommer försöka värva 21-åringen som denna säsong bildat ett av Europas bästa mittbackspar med Diego Godín på Estadio Vicente Calderón.

Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift för den rödblåa klubben att köpa loss Giménez, spelaren har inte ett europeiskt pass samtidigt som hans nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2018, ett kontrakt som Atlético Madrid håller på att förbättra.

Giménez utköpsklausul ligger på 65 miljoner euro och sägs vara ett alternativ om man inte lyckats knyta till sig Marquinhos från Paris Saint-Germain.

Real Madrid vill värva Jose Maria Giménez

Barcelona och Real Madrid gör inte bara upp på planen. De jagar även samma försvarare till nästa säsong och enligt Diario MARCA vill huvudstadsklubben värva Atlético Madrids mittförsvarare José Maria Giménez som tagit en startplats denna säsong trots endast nyligen fyllda 21 år.

För inte så längesen förlängde Atlético Madrid spelarens kontrakt till och med sommaren 2020 samtidigt som man gav ‘Josema‘ en rejäl löneökning. Man passade även på att dubbla spelarens utköpsklausul då flera storklubbar ryktades vara intresserade av uruguayanen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply