Barcelona på jakt efter Milans Mattia De Sciglio

Barcelona på jakt efter Milans Mattia De Sciglio

Söker fortfarande ersättare till Vidal

FC Barcelona uppges vilja sälja sin högerback Aleix Vidal, då han inte har lyckats göra något intryck på tränare Luis Enrique, och katalanerna letar efter en ersättare, med AC Milans italienska högerback Mattia De Sciglio som ett aktuellt val.

FC Barcelona är lite kort om högerbackar för tillfället och håller för närvarande på för fullt med att scouta potentiella ersättare. De sitter för närvarande inne med bland annat Aleix Vidal, försvararen som värvades in 2015, och skulle komma att bli en ersättare för Dani Alves som sedan lämnade för Juventus, men han har inte blivit den högerback som Luis Enrique hoppades på och speltiden har blivit mycket knapp. Som det ser ut nu kommer Vidal att bli skickad på lån eller säljas till vintern, medans Barcelona ersätter honom med någon som de hoppas kan komma att göra ett bättre intryck.

En försvarare som de har koll på är AC Milans Mattia De Sciglio och enligt det spanska mediet Mundo Deportivo så skall Barcelonas sportdirektör Robert Fernandez ha scoutat högerbacken personligen. De Sciglio är en mycket skicklig försvarare som kan användas på båda flanker och är en startspelare i Milanlaget. Han har även fått spela en del för det italienska landslaget och var bland annat en av de straffskyttar som lade en straff i den oerhört spännande EM-semifinalen mellan Italien och Tyskland, och han gjorde mål på sin straff. Han har ett kontrakt med den italienska klubben till juni 2018 men kan komma att lämna redan till sommaren, med bud som sägs ligga på runt 18 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply