Barcelona öppnar för försäljning av Arda Turan

Barcelona öppnar för försäljning av Arda Turan

Efter enbart nio ligamatcher på Camp Nou

Barcelona värvade inför årets gångna säsong den 29årige mittfältaren från Atletico Madrid, Arda Turan som gjorde en riktigt stark säsong och var extremt uppvaktad, men efter att ha fått vänta ett halvår på att få spela på grund av Barcelonas transferförbud har Turan haft svårt att visa upp samma form och kan nu komma att säljas.

FC Barcelona är inte det laget som har ont om offensiva talanger. Det köps och säljs ständigt nya, provas ut och vänjs in. Det är många spelare som drömmer om att en dag få spela för Barcelona, på Camp Nou, men det är få som kommer ta sig dit och än färre som faktiskt lyckas med att göra ett intryck stort nog för att få en startplats eller ens en plats på bänken.

Arda Turan värvades inför förra säsongen till Barcelona från Atletico Madrid, för en summa av 34 miljoner euro. Det fanns stora förväntningar på den 29årige offensive anfallaren efter att han gjort en kanonsäsong i Atletico Madrid föregående år. Men då han inte kunde registrera sig som Barcelonaspelare eller fick lov att spela för klubben förens i januari på grund av den transferspärr som FIFA gett till Barcelona, har han fått kämpa med att hitta tillbaka till den form som han hade i Atletico vilket gjorde honom till en enormt eftertraktad spelare på den europeiska marknaden.

The Mirror skriver nu att Barcelona är öppna för inkommande bud på den turkiske mittfältaren. Klubben är besvikna på den ojämna form Turan har visat upp och det har enbart blivit nio stycken La Liga matcher från start för mittfältarens del. Han har enbart spelat 816 minuter av La Liga fotboll under den gångna säsongen vilket har lett till att han har haft svårt att hitta en plats i laget och tränare Luis Enrique är tydligen inte för exalterad över att använda honom som en vid anfallare.

Arsenal och Manchester United har tidigare visat intresse men tros inte vara särskilt ivriga nu till sommaren. Istället kommer intressenterna från Mellanöstern, Kina och Turkiet sägs det.

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply