Alexander Isak kopplas ihop med Barcelona

Alexander Isak kopplas ihop med Barcelona

Barcelona jagar Alexander Isak

Anfallaren ska Barcelonas andraval till sommaren. Detta om man inte lyckas köpa loss Lautaro Martínez.

Alexander Isak har sedan flytten till Real Sociedad gjort succé i Spanien. Den före detta AIK-spelaren stod bland annat för två mål mot Real Madrid i spanska cupen och nätade även mot Barcelona i ligaspelet. Nu kommer uppgifter om att Isaks sejour i Real Sociedad kan bli ettårig. Detta då FC Barcelona är ute efter svenskens signatur.

Enligt spansk radio ska Alexander Isak finnas på Barcelonas önskelista över anfallare att värva i sommar. Svensken ska vara andravalet om ett köp av Lautaro Martínez från Inter inte går igenom. Det är Cadena SER och programmet Què t’hi juegues där journalisten Santi Ovalle avslöjar att Barcelonas klubbledning har i tankarna att hämta in svensken.

Alexander Isak har en utköpsklausul på 70 miljoner euro. Dortmund har en återköpsoption på 30 miljoner euro sommaren 2021 men det är Isak som har sista ordet om var kan kommer att spela sin fotboll i framtiden. Anfallaren har tidigare uttryckt sig negativt till en återkomst till Dortmund då det inte blev någon lyckad sejour i Tyskland.

Barcelona sägs vara beredda att skicka spelare i motsatt riktning för att få ner prislappen på en affär. Även Real Madrid har visat intresse för att värva svensken. Detta tillsammans med Manchester United.

Alexander Isak har kontrakt med Real Sociedad till och med sommaren 2023.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply