10 brasilianska fotbollsspelare som tjänar mest

Lista: 10 brasilianska spelare som tjänar mer än sina landsmän

Brasilianska spelare som tjänar mest? Så länge som fotbollen har funnits har Brasilien tillhört de bästa länderna i världen inom sporten. Brasilianska stjärnor har stora roller i väldigt många av de bästa klubblagen i världen, och därmed får de väldigt mycket betalt. Vilka brasilianska fotbollsspelare är det dock som tjänar allra mest av dagens fotbollsstjärnor? Det är det denna lista klargör, alltså vilka som är de 10 brasilianska fotbollsspelare som tjänar mest. Se & Spela på fotboll =>

10 brasilianska fotbollsspelare som tjänar mest

10. Ronaldinho – Querétaro FC

Den före detta Ballon d’Or-vinnaren Ronaldinho har haft en mycket fin karriär, framförallt under sin tid i FC Barcelona. Även om den börjar dala och det kanske snart är dags för den forne superstjärnan att börja sjunga på den sista refrängen tjänar han stora pengar i sitt mexikanska lag Querétaro. Det uppges att han tjänar omkring 100 000 dollar i veckan.

9. Lucas Moura – Paris Saint-Germain

Trots att han endast är 22 år gammal har han gjort sig ett stort namn i fotbollsvärlden, samt gjort sig till en nyckelspelare i PSG. Med sin enorma fart och kaxiga spelstil har han blivit en publikfavorit hemma på Parc de Princes. För detta belönas han med en lön på omkring 120 000 pund i veckan.

8. Oscar – Chelsea

Oscar är het på transfermarknaden just nu. Hans framtid i Chelsea är oklar, och flera europeiska toppklubbar ställer sig i kö för hans signatur. Frågan är dock om han får behålla sin fina lön om han skulle lämna Premier League-mästarna. För tillfället ligger den på 120 000 pund i veckan. Se & Spela på fotboll =>

7. David Luiz – Paris Saint-Germain

En spelare som lämnade Chelsea men som fortfarande tjänar enorma summor pengar är David Luiz. Han är inte bara den dyraste försvarsspelaren någonsin i övergångssumma, utan han är ganska dyr i lönekostnader också. Hans lön ligger på omkring 120 000 pund i veckan han med.

6. Marcelo – Real Madrid

Den tekniske vänsterbacken har varit med och vunnit allt man kan vinna med Real Madrid. Därmed har han skrapat ihop en lön som uppges ligga på omkring 140 000 pund i veckan.

fotbollsspelare som tjänar mest i Brasilien

5. Dani Alves – Barcelona

Den rutinerade högerbacken har även han vunnit allt man kan vinna i Spanien, men med Barcelona istället. Han fick nyligen ett nytt kontrakt, och det är osäkert vilken lön han har nu. Innan förlängningen tjänade han dock 160 000 pund i veckan.

4. Kaka – Orlando City

Den före detta Ballon d’Or-vinnarens karriär börjar närma sig sitt slut, och han varvar ner för tillfället i USA och deras liga MLS. I den nybildade klubben Orlando City blev han erbjuden en monsterlön som han bara inte kunde tacka nej till. Han tjänar sanslösa 165 000 pund i veckan. Se & Spela på fotboll =>

3. Hulk – Zenit St. Petersburg

Den enorme anfallaren har flera gånger uttryckt sitt missnöje med att bo i Ryssland, och därför kan man undra vad han gör kvar i Zenit. När man dock ser att han tjänar 180 000 pund i veckan kan man dock börja förstå att han faktiskt kan stå ut med sin tillvaro.

2. Neymar Jr. – Barcelona

Brasiliens förmodligen största stjärna just nu måste ju bara finnas på denna lista. Affischpojken har briljerat för trippelvinnande Barcelona under den gångna säsongen, vilket möjligtvis  befogar hans skyhöga lön på ungefär 220 000 pund i veckan.

Spelare som tjänar mest från Brasilien

1. Thiago Silva – Paris Saint-Germain

Den tredje PSG-brassen på denna lista är ingen mindre än Thiago Silva. Han är enligt många en av världens bästa mittbackar, och som kapten för landslaget och i klubblag kommer det inte som en chock att han är den bäst betalde brassen inte bara i PSG utan av alla hans landsmän inom yrket. Silva uppges tjäna hiskeliga 260 000 pund i veckan. Se & Spela på fotboll =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply