Uppgifter: Oscar Garcia kan bli Barcelonas nya tränare

Uppgifter: Oscar Garcia kan bli Barcelonas nya tränare

Gamla spelaren kan bli tränare i klubben

Oscar Garcia kan återvända till Barcelona. Den gamla spelaren är en av kandidaterna till att bli klubbens nya tränare, skriver Transfermarketweb.

Oscar Garcia spelade för Barcelonas A-lag mellan 1993 och 1999. 18 år efter att han lämnade klubben kan 43-åringen vara på väg tillbaka till Camp Nou. Den nuvarande Red Bull Salzburg-tränaren är en av kandidaterna till att ta över efter Luis Enrique, uppger Transfermarketweb.

Det sägs att Barcelonas klubbledning har Garcia med på listan över tänkbara namn till att ta över klubben.

Övriga namn på listan ryktas vara Juan Carlos UnzueMauricio PochettinoErnesto ValverdeLeonardo Jardim och Eduardo Berizzo. Samtidigt sägs det att Ronald Koeman, som tidigare påstods vara en av huvudkandidaterna till jobbet, inte längre är en potentiell kandidat.

Framgångsrika år

Under sin spelarkarriär i Barcelona var Garcia med om flera framgångar. Han vann bland annat fyra La Liga-titlar och två Copa del Rey-titlar under sin tid i föreningen.

Efter sex framgångsrika år på Camp Nou flyttade sedan mittfältaren till Valencia. Innan han avslutade karriären hann Garcia även spela för Espanyol och UE Lleida.

En händelserik sommar på Camp Nou?

Förutom att leta efter en ny tränare så är Barcelona även på jakt efter flera nyförvärv på spelarsidan. Till exempel har det talats om att klubben är ute efter Thomas Lemar och att man är intresserade av Leonardo Bonucci.

På samma gång uppges det att flera spelare kan lämna Camp Nou i sommar. Det har exempelvis spekulerats om att Jordi Alba närmar sig en flytt till Premier League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply