Officiellt: Liverpool skriver kontrakt med Alexander Manninger

Alexander Manninger är klar för Liverpool efter en tid i Augsburg

Den före detta Arsenal- och Juventusmålvakten Alexander Manninger har tillbringat de fyra senaste åren i Augsburg. Nu återvänder österrikaren till Premier League då Liverpool har gjort klart med honom.

Liverpool har redan gjort en hel del bra affärer i sommar. Man har förlängt med tränaren Jürgen Klopp, värvat Sadio Mané, plockat in Ragnar Klavan och man sägs också vara nära både Jonas Hector och Georginio Wijnaldum. En sak är säker – Klopp är väldigt intresserad av den tyska marknaden och inte minst Bundesliga.

Under torsdagen lånades tredjemålvakten Adam Bogdan ut till Wigan och det lämnar Liverpool med bara två målvakter i seniortruppen: Simon Mignolet och nyförvärvet Loris Karius. Nu har man dock plockat in en rutinerad tredjemålvakt i den före Arsenal- och Juventusmålvakten Alexander Manninger.

Skriver korttidskontrakt

Liverpool bekräftar på sin officiella hemsida att man skrivit ett korttidskontrakt med 39-åriga Manninger. Han kommer närmast från fyra år i Augsburg där han imponerat. Det är dock högst troligt att han får agera andra- eller tredjefiol i Liverpool.

Manninger spelade i Arsenal mellan 1997 och 2002. Under den tiden gjorde han 30 matcher i Premier League och en del cupmatcher. Därefter har han spelat i bland annat Espanyol, Torino, Siena och Red Bull Salzburg innan han tillhörde Juventus mellan 2008 och 2012.

Manninger ansluter som bosman.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply