Officiellt: Ernesto Valverde förlänger med Athletic Club

Officiellt: Ernesto Valverde förlänger med Athletic Club

Ernesto Valverde nobbar Real Madrid

Vid lunchtid på torsdagen offentliggjorde Athletic Club att man förlänger kontraktet med tränaren Ernesto Valverde som tidigare kopplats ihop med Real Madrid.

Ernesto Valverde tränar Athletic Club i den spanska högstadivisionen och för tillfället ligger man på sjunde plats, en poäng bakom John GuidettiCelta Vigo som ligger på Europa League-plats. Valverde har var i klubben sen 2013 då han inledde sin andra sejour på San Mamés och nu står det klart att 52-åringen förlänger sitt kontrakt med ett år. Det nya kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2017 och överenskommelsen offentliggjordes vid lunchtid på torsdagen.

– Jag känner mig väldigt hemma här i Athletic, och det vet vi alla. Jag har sagt det både indirekt och direkt samtidigt som jag även visar det, säger Valverde som totalt gjort 241 matcher på den rödvita tränarbänken.

Ernesto Valverde Nobbar Real Madrid

För endast några dagar sen kom uppgifter om att Real Madrid kan tänka sig att hitta en ny tränare efter säsongen då Zinedine Zidane lämnat mycket att önska i den spanska huvudstadsklubben. Det har pratats om att Massimiliano Allegri är på Real Madrids radar och i samma veva har även namn som Mauricio Pochettino och Ernesto Valverde dykt upp. Den sistnämnde väljer nu alltså att förlänga med Athletic istället för att flytta till Santiago Bernabéu. Valverde själv fick även kommentera ryktet på en presskonferens tidigare i veckan.

– Athletic Club är mitt lag, jag har ingen anledning att flytta här ifrån, ska tränaren ha sagt enligt Diario MARCA.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply