Celta Vigo – Real Madrid inställd

Celta Vigo - Real Madrid inställd
bet365

La Liga-matchen mellan Celta Vigo och Real Madrid har blivit inställd

En storm i Vigo har fått matchen mellan Celta Vigo och Real Madrid att bli inställd. Vigos borgmästare kom ut under lördagen och bekräftade att säkerheten i Celtas hemmaarena Estadio Municipal de Balaidos skulle vara i stor fara om matchen spelas. 

Fredagens La Liga-match mellan Deportivo La Coruna och Real Betis var även den inställd efter att en storm förstört delar av Deportivos hemmaarena Estadio Riazor. Matchen mellan Celta Vigo – Real Madrid var tänkt att spelas klockan 20:45 ikväll.

”Det finns ingen chans att matchen ska spelas. Det går inte att spela under dessa omständigheter. Skulle matchen spelas finns det risk att delar av arenan kan ramla av, och därför kan vi inte kontrollera publikens säkerhet. Vi sätter människors liv i fara. De som vill komma och kolla på staden Vigo får gärna komma, men någon match blir det inte.” säger Vigos borgmästare Abel Caballero.

I ett officiellt uttalande säger La Liga att man tillsammans med Celta Vigo kommit överens om att matchen inte ska spelas på grund av säkerhetsrisken. Matchen, som skulle vara den 21:a omgången i La Liga, ska alltså flyttas fram, något La Liga har fört vidare till Spanska förbundet som gör det slutgiltiga beslut om när matchen istället spelas.

Real Madrid som redan har en match mindre spelad i La Liga då matchen mot Valencia i mitten av december flyttades fram på grund av Reals deltagande i Klubblags-VM. Real Madrid är inte nöjda med beslutet, då spelschemat nu blir ännu mer trångt, med Champions League-matcherna som kommer. Ännu en anledning till varför Real sägs vara missnöjda är att Celta Vigo skulle ha en cup-semifinal mot Alavés på onsdag, Celta Vigo sägs prioritera cupen framför ligan, och sades vara villiga att vila spelare i matchen mot Real.

Även Alavés sägs vara missnöjda över beslutet, då Celta Vigo skulle få mer vila än Alavés som möter Sporting Gijon hemma under söndagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply