Bomben: Real Madrids transferförbud reducerat

Bomben: Real Madrids transferförbud reducerat

Får enbart transferförbud för ett transferfönster

Real Madrid och deras stadsrivaler Atlético Madrid åkte i vintras båda på ett transferförbud som skulle gälla över två transferfönster, men efter att Real överklagat får de nu rätt och enbart förbud för ett transferfönster.

Real Madrid fick i vintras besked om att de drabbats av ett transferförbud, detta tillsammans med stadsrivalerna Atlético Madrid, då de brutit mot FIFA:s regler gällande värvningar av spelare i utlandet och spelare under 18 år. Beslutet har dragit ut på tiden och i somras var det ännu inte utfärdat, vilket innebar att de båda klubbarna fortfarande kunde köpa och sälja spelare som de ville, men i september kom beskedet om de två transferfönsterna som de inte skulle ha möjlighet att kunna värva någon. Det gjorde Reals ledning rasande och de valde direkt att överklaga till CAS, idrottens skiljedomstol, ännu en process som har hållit på fram tills nu.

Nu har CAS beslutat att Real står oskyldiga, eller mindre skyldiga, på ett antal punkter som kommer att reducera deras straff till enbart avstängning i ett transferfönster, detta skriver Goal. Det innebär att de kommer att kunna värva in nya spelare redan till sommaren igen. Detta kan innebära att en eventuell värvning av till exempel Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang blir av till sommaren.

– Sammanfattningsvis så bestämdes det att vissa brott som påstods blir kvar men inte alla och de anses vara mindre allvarliga överträdelser och därför minskas domen, bekräftade CAS via Svenska fans.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply