Barcelonas mardröm – fler skador än matcher

Trångt i Barcelonas sjukstuga

Efter bara några matcher in i säsongen 2016/17 har Barcelona dragit på sig fler skador än vad laget har spelat matcher, rapporterar spanska Marca.

Resultatmässigt har säsongen börjat som de flesta hade tänkt sig. Barca ligger två i ligaspelet, hack i häl på Real Madrid, och de kan redan i nästa omgång säkerställa ett avancemang till åttondelsfinalen i Champions League. Men på skadefronten ser det inte riktigt lika kul ut för den katalanska storklubben.

Den Madrid-baserade tidningen Marca rapporterar nämligen att storklubben dragit på sig ovanligt många skador under säsongsinledningen. Till och med fler skador än vad laget spelat matcher.

21 skador på 17 matcher

Än så länge bar La Liga-laget spelat 17 matcher, inkluderat ligan, spanska cupen, spanska supercupen och Champions League. Men under dessa 17 kamper har man ådragit sig totalt 21 skador, något som förstås är anmärkningsvärt. Marca tror att den enkla och korta försäsongen kan ligga till grund för alla skador, och de skriver att Barca borde ha åkt längre än till Stockholm i somras för att komma i form till säsongen.

Anmärkningsvärt är också att över hälften (11 stycken) av skadorna är muskelskador och att praktiskt taget hela backlinjen ådragit sig någon typ av skador. Dessutom har tunga namn som Iniesta, Rakitic och Ter Stegen samtliga fått lämna planen i skador under säsongen. Skadebekymret har nu gjort att Barcelona börjat leta efter förstärkning under januaris transferfönster. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply