Uppgifter: Så blir superanfallarens kontrakt

Jackson Martínez har bestämt sig för Atlético Madrid

Under lördagen rapporterade flera spanska och portugisiska medier att colombianen kommer att spela i Atlético Madrid den kommande säsongen.

Turerna kring Jackson Martínez framtid verkar ha kommit till ett slut. Det ryktades länge att spelaren skulle skriva på för AC Milan och både FC Porto och den italienska klubbens president uttalade sig båda om affären. 28-åringen skulle enligt de båda ha bestämt sig för spel i Serie A men ett par dagar senare dementerades det hela av spelaren som för tillfället spelar Copa América med sitt Colombia.

”Jag är lika nära Milan som jag är någon annan klubb, jag har inte bestämt mig än. Jag kommer att ta mitt beslut om några dagar var jag vill spela. De säger att jag är en Milan-spelare men det stämmer inte” berättade anfallaren när han intervjuades av colombiansk tv.

Överens med Atlético Madrid

Under söndagsmorgonen rapporterar den portugisiska tidningen O’Jogo att Atlético Madrid är beredda att betala spelarens utköpsklausul samtidigt som man kommer att erbjuda honom ett kontrakt som sträcker sig över fem säsonger. Martínez kommer med största sannolikhet att tjäna mellan fyra och sex miljoner euro per säsong i den spanska huvudstadsklubben som kommer att sälja Mario Mandzukic till Juventus när transferfönstret väl öppnar den 1 juli.

Spanska AS och Marca skriver att spelarens beslut egentligen ska ha tagits för en tid sen men att det hela drog ut på tiden då man inte hade något officiellt bud på Mandzukic som Martínez nu kommer att ersätta.

Intresse från England

Arsenal var länge en av de klubbarna som var med i racet om spelarens signatur men enligt portugisiska källor ska Premier League aldrig ha varit särskillt aktuellt för spelaren själv. En flytt till Madrid är inte bara bra för spelarens fotbollskarriär. Han ska även ha valt den spanska huvudstaden på grund av kulturen och språket för att han och hans familj ska kunna anpassa sig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply