Uppgifter: Rodrigo Hernandez lämnar Atlético Madrid

Uppgifter: Rodrigo Hernandez lämnar Atlético Madrid

Rodrigo lämnar Atlético Madrid

Mittfältaren som endast gjort en säsong i den spanska huvudstadsklubben meddelar att han vill lämna klubben i sommar.

Rodrigo Hernandez lämnar Atlético Madrid. Spelaren ska enligt uppgifter i spansk press ha meddelat klubbens majoritetsägare om beslutet att flytta under sommarens transferfönster. Nu tyder det mesta på att det blir en flytt till de brittiska öarna och Premier League.

Spelaren kom till Atlético Madrid sommaren 2018 då man köpte tillbaka honom från Villarreal för en prislapp på 25 miljoner euro. Nu lämnar mittfältaren för sin utköpsklausul som ligger 70 miljoner euro.

Det är oklart var Rodrigo kommer att spela nästa säsong. Det är dock Manchester City och Bayern Munchen som är de klubbar som gör upp om spelarens underskrift. Båda lagen ska vara beredda att betala spelarens utköpsklausul och det återstår att se vilken klubb som den tidigare Villarreal-spelaren väljer.

Det är tidningen Diario MARCA som avslöjar spelarens beslut, detta tidigt på tisdagsmorgonen.

Ersätts av Marcos Llorente

Att Rodrigo Hernández varit på väg från Atlético Madrid har varit känt under ett längre tag. Därför har Los Colchoneros redan riktat blickarna mot en ersättare och en affär ska endast vara detaljer från att bli av. Enligt MARCA ska nämligen Marcos Llorente vara den spelare som ska ersätta Rodrigo på Estadio Metropolitano. Llorente har den gångna säsongen fått väldigt sparsamt med speltid i Real Madrid och kan nu flytta några mål österut för att dra på sig den rödvita tröjan.

Tidigare har det pratats om att Real Madrid kräver 40 miljoner euro för att släppa 24-åringen. Nu skriver dock flera spanska tidningar att marängerna höjt kravet och nu vill ha 50 miljoner för att acceptera en affär.

Tappat flera viktiga spelare

Det är inte bara Rodrigo Hernandez som ser ut att ha gjort sin sista match för Atlético Madrid. Tidigare står det även klart att Diego Godín, Juanfran, Lucas Hernández och Antoine Griezmann inte kommer att ingå i Diego Pablo Simeones planer nästa säsong. Även Filipe Luis ser ut att byta klubb efter åtta säsonger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply