Uppgifter: Falcao klar för Chelsea

MANCHESTER UNITED-”FLOPPEN” UPPGES VARA KLAR FÖR KONKURRENTEN

Radamel Falcao är klar för de regerande engelska mästarna Chelsea. Detta om man ska tro på brittisk och spansk press, som uppger att värvningen kommer att presenteras inom de närmaste dagarna.

Radamel Falcao lånades förvisso ”bara” ut till Manchester United från franska Monaco under säsongen 2014/15. På förhand hade fotbollsvärlden höga förväntningar på Falcao men också på Louis van Gaals namnkunniga offensiv, med spelare som Rooney, van Persie, Di Maria bland andra. Någon supersuccé blev det dock knappast för den 29-årige colombianen, som på 29 matcher bara gjorde fyra mål i den röda United-dressen.

Vann kampen före Zenit och Valencia

Det var därför inte många som höjde på ögonbrynen när ledningen valde att inte förlänga den forne Atlético Madrid-spelarens vistelse i Manchester, och med en dryg månad kvar till transferfönstrets start, har ryktena florerat. Det senaste placerar anfallaren hos de regerande mästarna Chelsea, som enligt brittisk och spansk press kommer att presentera sitt nyförvärv inom de kommande dagarna. Det är framför allt Marca som skriver att José Mourinho har dragit det längsta strået, i en kamp som bestod av framför allt Chelsea, Zenit St Petersburg och Valencia.

Går med på att sänka sin lön

Enligt spanska AS har Monaco möjliggjort affären med Chelsea efter att ha valt att sänka priset för Falcao, samtidigt som spelaren själv gått med på att sänka sin lön kraftigt – från de tre miljoner kronor han tidigare har tjänat.

Chelsea är på ständig jakt efter nya anfallare, efter att Didier Drogba lämnat klubben på nytt. Diego Costa med Loic Remy är fortsatt skadebenägna och en ny backup på anfallet är det som de regerande mästarna siktar på att få in inför nästa säsong. Falcao har haft sporadiska skadeproblem under de senaste säsongerna, och har inte riktigt nått upp till den nivån han höll under sin succéperiod i Atlético Madrid mellan 2011 och 2013. Kanske kan en nystart återigen väcka strikern, som under sin tid i den spanska huvudstaden gjorde imponerande 70 mål på 90 matcher.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply