Uppgifter: Diego Costa klar för Atlético Madrid

Uppgifter- Diego Costa klar för Atlético Madrid

Chelsea och Atlético Madrid överens om Diego Costa

De båda klubbarna ska enligt spansk media vara överens och en transfer sägs bli offentlig inom kort.

Transfercirkusen kring Diego Costa ser tillslut ut att vara över. Redan under början av sommaren gjorde Antonio Conte klart för anfallaren att han inte ingick i planerna för säsongen 2017/2018, något som gjorde att Conte direkt gjorde klart att han ville återvända till Atlético Madrid.

De senaste månaderna har inte varit lätta för anfallaren. Diego Costa som fick extra lång semester av Chelsea och därefter vägrade återvända för att träna med Londonklubben juniorlag har vid flera tillfällen gett pikar till Atlético Madrid att han ville återvända, något som nu ser ut att bli av.

Enligt den spanska radiokanalen Cadena SER ska nu Chelsea och Atlético Madrid kommit överens om en övergång för anfallaren som återvänder till det lag som han vann La Liga med säsongen 2013/2014.

Övergången sägs komma att kosta drygt 45 miljoner euro plus 20 miljoner i bonusar och det hela ska bli officiellt innan transferfönstret stänger.

Uppgifter- Diego Costa klar för Atlético Madrid
Info: Allt om Sverige Bulgarien på tv och vilken tid börjar Sverige Bulgarien samt Sverige Bulgarien live stream gratis

Kommer lånas ut

Atlético Madrid har för närvarande ett registreringsförbud som innebär att man inte kan skriva in de spelare man värvar under sommarens transferfönster. Därmed måste spelaren lånas ut eller endast träna med sin nya klubb tills årsskiftet utan att spela några matcher.

Det har länge pratats om att Costa kan komma att lånas ut till bland annat Everton, Real Betis, Deportivo La Coruña, Rayo Vallecano eller något lag i den Kinesiska Superligan. Var den spanske landslagsanfallaren spelar under hösten är oklart, men att han lämnar Chelsea efter två säsonger ser allt mer troligt ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply