Uppgifter: David De Gea överens med Real Madrid – flyttar i sommar

Uppgifter: David De Gea överens med Real Madrid - flyttar i sommar

David De Gea lämnar Manchester United i sommar

Efter den misslyckade övergången förra sommaren kommer nu rapporter om att samtliga parter är överens om att David De Gea flyttar till Real Madrid i sommar.

I augusti månad kom rapporter om att Louis van Gaal ville sälja David de Gea, då sades det att Real Madrid var säkra på att värva målvakten. Det blev dock inte som varken spelaren själv eller Real Madrid tänkt sig. Enligt uppgifter ska Manchester United ha skickat in faxet ett par minuter efter att transferfönstret stängde och därmed kunde inte övergången genomföras. United sades då ställa ett ultimatum till målvakten om att förlänga eller bli bänkad resten av säsongen. Spanjoren valde att förlänga kontraktet och sa då att han inte ville flytta till den spanska huvudstadsklubben.

– Jag behövde ingen extra utmaning och det var inte heller det som jag var ute efter. Klubben har alltid behandlat mig väl, jag är väldigt lycklig i United och jag är säker på att vi kommer att vinna många titlar här under de kommande åren, säger 24-åringen som tidigare spelat i Atlético Madrid.

Ska vara överens med Real Madrid

Nu kommer dock uppgifter om att spelaren själv, Manchester United och Real Madrid ska vara överens om en övergång i sommar, det avslöjar man i det spanska tv-programmet El Chiringuito de Jugones under natten till torsdag. Affären kommer att bli dyrare för Santiago Bernabéu-klubben än vad den skulle blivit förra sommaren, men det sägs att spelarens kontrakt kommer att se annorlunda ut, vilket har gjort att den spanska huvudstadsklubben accepterar affären.

Man får inte glömma att David De Gea själv var överens med Real Madrid och skrev på kontraktet för att lämna Manchester United i somras, något som portalen Football Leaks avslöjade. Affären ser nu ut att bli av i sommar istället och spelaren sägs ansluta efter EM som spelas mellan den 10 juni och 10 juli i Frankrike.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply