Uppgifter: Christian Benteke nära Crystal Palace

Uppgifter: Christian Benteke nära Crystal Palace

Liverpool säljer Christian Benteke

Enligt uppgifter i England är Liverpool överens med Crystal Palace om att sälja Christian Benteke i sommar.

Det är ingen hemlighet att Christian Bentekes framtid i Liverpool är så gott som obefintlig. Trots att det kommit rapporter både om att spelaren vill stanna och lämna pekar det mest på att belgaren inte kommer dra på sig den röda tröjan nästa säsong. På måndagen rapporterar nämligen TMW att klubben från Merseyside ska vara överens med Crystal Palace om en övergång för anfallaren som anslöt från Aston Villa förra sommaren, detta för en summa på närmare 32,5 miljoner pund.

Det är oklart vad den engelska huvudstadsklubben med Alan Pardew i spetsen kommer betala för ett köp av Benteke men med tanke på att Jürgen Klopp inte sägs räkna med spelaren kommer prislappen med största sannolikhet att vara ganska mycket lägre än vad man köpte honom för.

Samma site skriver att de båda klubbarna är överens om en affär men att det återstår för Crystal Palace att förhandla om spelarens personliga kontrakt och komma överens om lönen i spelarens nya klubb.

Tidigare har det även pratats om att bland annat West Ham United, Juventus och Atlético Madrid ska vara väldigt intresserade av att köpa loss Benteke som förra säsongen stod för nio mål på 29 matcher i den engelska högstaligan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply