Uppgifter: Cavani överens med Atlético Madrid

Enligt den spanska transfersiten TMW ska Edinson Cavani vara överens om de personliga kraven för en flytt till de spanska ligamästarna.

Edinson Cavani glider allt längre ifrån Paris Saint-Germain och under fredagen skriver TMW att uruguayanen är överens med Atlético Madrid om en flytt efter säsongen. Sen flera månader tillbaka har det pratats om att Cavani inte trivs med sin position i laget vilket även synts ganska rejält då han inte alls är som han var när han kom från Napoli.

Det är fortfarande oklart om hur mycket spelaren kommer att tjäna eller hur mycket Atlético Madrid är beredda att betala men tidigare har det pratats om att den franska huvudstadsklubben kräver en summa runt 45 miljoner euro för att släppa anfallaren. För tillfället tjänar Cavani 9,5 miljoner euro per säsong men skulle en flytt till Spanien och Atlético bli aktuell kommer uruguayanen att få sänka lönen ganska kraftigt då det inte alls finns samma ekonomiska förutsättningar i Atlético som i Paris Saint-Germain.

Diego Godín en av nyckelfigurerna

Mittbacken Diego Godín sägs vara en av nycklarna till att Cavani flyttar till La Liga-klubben då de båda har en väldigt bra relation efter att ha spelat tillsammans under en längre tid i det uruguayanska landslaget. I Atlético finns även den unge talangen José Maria Giménez som stått för en fin säsong när han väl fått ersätta Godín eller Miranda i mittförsvaret. Giménez är även han startspelare i det uruguayanska landslaget och Diego Simeone sägs ha använt de båda för att försöka få till en övergång. Simeone ska även själv ha ringt upp anfallaren vid flertalet tillfällen och nu verkar det som att 28-åringen har bestämt sig för en flytt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply