Uppgifter: Bayern Munchen lägger sig in i jakten på Rodrigo Hernandez

Uppgifter: Bayern Munchen lägger sig in i jakten på Rodrigo Hernandez

Rodrigo Hernandez till Bayern Munchen?

Mittfältaren som gjort en succésäsong i Atlético Madrid kan lämna efter endast ett år i A-laget. Nu gör de största klubbarna upp om en värvning av Rodrigo Hernandez.

Bayern Munchen genomgår en stor renovering av spelartruppen. Man tackar av de äldre spelarna och satsar på yngre namn som kan vara i klubben under en längre tid. Sedan tidigare har man gjort klart med Benjamin Pavard från Stuttgart och Lucas Hernandez från Atlético Madrid och nu kommer det uppgifter att även nästa värvning kan komma från den spanska huvudstadsklubben.

Enligt tysk press ska Bayern Munchen ha lagt sig in i jakten på att värva Rodrigo Hernandez från Los Colchoneros och att man tillsammans med FC Barcelona och Manchester City kommer att göra upp om spelarens underskrift. ‘Rodri’ kom tillbaka till Atlético Madrid sommaren 2018 efter tre år i Villarreal och imponerade direkt på Diego Pablo Simeone. Spelaren har en utköpsklausul på 70 miljoner euro och ingen av de tre tidigare nämnda klubbarna ska ha några problem att betala summan för att få till en affär.

Det är tidningen Kicker som skriver om Bayerns intresse för den spanske landslagsmannen.

Låg lön på grund av Financial Fair Play

Rodri skrev sommaren 2018 på för Atlético Madrid. Han fick dock en låg lön då Atlético inte kunde erbjuda mer på grund av financial fair play. Nu har dock flera spelare lämnat klubben och de båda parterna ska sätta sig ner i sommar för att förhandla om ett nytt kontrakt. Det återstår att se hur mycket Atlético Madrid erbjuder 23-åringen som med största sannolikhet skulle få en högre lön vid en flytt till Premier League eller Bundesliga.

Det återstår att se var ‘Rodri’ spelar sin fotboll nästa säsong. Hans nuvarande kontrakt med Atlético sträcker sig till och med sommaren 2023.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply