Uppgifter: Barcelona-mittfältaren förlänger

Rafinha nära förlängning med Barcelona

Enligt spansk media ska Barcelona ha erbjudit den 22-årige mittfältaren ett nytt kontrakt med klubben.

Barcelona gick i somras igenom sitt sista transferfönster utan att kunna värva. FIFAs straff har avtjänats och till vintern kan man återigen gå ut på transfermarknaden och värva spelare som kan registreras direkt. I somras värvade man bland annat Aleix Vidal från Sevilla och Arda Turan från Atlético Madrid, men ingen av spelarna har kunnat få debutera på grund av klubbens bestraffning.

I laget har man många bra mittfältare och nu ser det ut som att 22-årige Rafinha kommer att förlänga sitt kontrakt med Camp Nou-klubben. Det är den huvudstadsbaserade tidningen Marca som kommit upp med uppgifterna om spelaren men om man ser till vad Mundo Deportivo rapporterat finns det inga tankar på att förlänga spelarens kontrakt som går ut 2016.

Rafinha slog tillsammans med sin bror, Thiago Alcántara igenom i Barcelonas ungdomslag innan de båda blev uppflyttade. Rafinha tillbringade även en sejour i Celta Vigo tillsammans med sin nuvarande tränare, Luis Enrique.

Spelarens pappa Mazinho, tillika representant ska i juni månad ha bekräftat att man vid det tillfället inte tagit emot något erbjudande.

– Det är sant, de har inte sagt något men vi är lugna. Han har ett år kvar på kontraktet om det kommer han att fullfölja, säger Mazinho.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply