TOPP 10: Vänsteryttrarna med världens högsta marknadspris

De dyraste vänstermittfältarna utifrån marknadspris

Vilka är de dyraste vänsteryttrarna/vänstermittfältarna på transfermarknaden? Vem är världens högst värderade vänsterspringare? Vem är dyrast att köpa i världen om man vill förstärka positionen? Vem kostar mest?  Ja, ni vet ju vid det här laget hur viktigt det är med pengar inom fotbollen. Spelare köps, säljs och efterfrågar en lön på ett högre belopp.

Igår presenterade vi på Silly Season Sverige listan med de tio offensiva mittfältarna med världens högsta marknadspris samt de tio centrala mittfältarna med världens högsta marknadspris. I söndags kunde ni ta dela av tio defensiva mittfältarna med världens högsta marknadspris samt de tio vänsterbackarna med världens högsta marknadspris. Dagen innan dess var det dags för de tio högerbackarna med världens högsta marknadspris och tidigare har vi även gett er listan med de tio mittbackarna med världens högsta marknadspris samt listan med de tio målvakterna med världens högsta marknadspris.

Den här gången tänkte vi ta oss vidare och presentera de tio vänsteryttrarna och vänstermittfältarna som idag, den 23 juni 2015, sitter på de allra högsta prislapparna i världen.

Vänsteryttrar med högst marknadspris

Efter att vi nu tagit oss igenom målvakterna, högerbackarna, mittbackarna, vänsterbackarna så har vi nu också avverkat den defensiva mittfältspositionen samt den centrala och senast den offensiva mittfältspositionen. Totalt ska fem olika områden på mittfältet listas utefter deras värde ekonomiskt sett på marknaden. Här finner vi allt från defensiva aktörer i central position, starka bollmagiker på kanterna och utmärkta passningsspelare placerade centralt i laget. Och med tanke på att det finns så otroligt många olika positionsbenämningar för mittfältarna så avgränsar vi oss nu till dessa fem roller: defensiv mittfältare, central mittfältare, offensiv mittfältare, vänstermittfältare, högermittfältare, där de två sistnämnda går in under benämningen vänster/högerytter. Vi började under söndagen med den förstnämnda rollen och avverkade tidigare igår både centralt mittfält och det offensiva mittfältet. Nu tar vi oss an vänsterkanten.

Och visst har vi en hel del legendarer som bemästrat grenen på mittfältet i historien. Här kommer en lång lista med flera legendarer som bemästrat sporten på allra bästa sätt i sin roll som mittfältare, oavsett om det nu varit som defensiv-, offensiv-, central- eller yttermittfältare: Sir Bobby Charlton, Roy Keane, Zinedine Zidane, Patrick Vieira, Paul Gascoigne, Michael Laudrup, George Best, Lothar Matthäus, Zico, Garrincha, Michel Platini, Diego Maradona, Johan Cruyff, Frank Rijkaard, Ryan Giggs, Alfredo Di Stéfano, David Beckham, Ruud GullitPavel Nedvěd… Ja, ni förstår. Det finns gott om legendarer som briljerat i sin roll som mittfältare.

Och vi har ju även våra nutida profiler som kan det där med att spela som mittfältare. Steven Gerrard som nu lämnat Liverpool efter lång och trogen tjänst, Xavi Hernandez som gjort precis samma sak efter en strålande tid i Barcelona, Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo som fullkomligt öser in mål i Spanien, precis som ärkerivalen och kanske världens bästa fotbollsspelare Lionel Messi som ofta opererar som högerytter. Sen har vi ju kanske tidernas gladaste fotbollsspelare, legendaren Ronaldinho som under sin karriär dansade med bollen på Camp Nou. Eller hur Andrea Pirlo charmat en hel fotbollsvärld hemma i Italien och hur han har åldrats som den finaste vinflaskan.

Vi på Silly Season Sverige presenterar därför idag listan över de dyraste vänsteryttrarna på marknaden.  Källan till dessa siffror är precis som tidigare Transfermarkt.de och vissa namn på listan är som vanligt mer väntade än andra.

Tidigare har vi gjort listor som de fem målfarligaste vänsterfötterna i Premier LeagueEuropas tio bästa klubbar – juni 2015 och De tio U23-stjärnorna med högst marknadsvärde som vi också vill rekommendera till er läsare. Eller varför inte listan med de fem dyraste försvararna genom tiderna?

Fotnot: Flera av stjärnorna har samma marknadspris, då har vi utgått från den ordning som stjärnorna presenteras på Transfermarkt.de. Noterbart är också att detta marknadspris inte behöver överensstämma med den prislapp respektive klubb satt på sin spelare.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365