”Diego Simeone längtar till att få ta över Inter”

”Kommer gå till Inter när han får chansen”

Atlético Madrids succétränaren Diego Simeone uppges ta över Inter när hans kontrakt med den spanska huvudstadsklubben går ut, uppger den förre Inter-tränaren Giggi Simoni.

Diego Simeone är för evigt inskriven i Atlético Madrid-fansens hjärtan efter att ha bringat framgångar till laget sedan han anslöt sig till klubben 2011. Även om det ”bara” blivit en ligatitel för argentinaren i Madrid har han dock lyckats göra Atlético till ett europeiskt topplag igen, bland annat med två Champions League-finalen på tre år.

Snart kan dock dagarna i de rödvita vara över. Argentinaren uppges lämna klubben 2018 när hans kontrakt går ut. Spansk media har tidigare talat om en förlängning med Atlético, men det verkar istället som om han drar flyttlasset till Milano istället.

Återvänder till Inter

Simeone tillbringade två säsonger i Serie A-klubben Inter i slutet av 90-talet, och han var bland annat med och vann Uefa-cupen med det italienska storlaget. Gigi Simoni, som var tränare för det vinnande laget 1998, tror nu att en återkomst till San Siro är fullt möjligt för Diego Simeone.

– Jag talade nyligen med Diego (Simeone) och han var väldigt tydlig: han kan inte vänta tills den dagen han kan återvända till Inter. Dock tänker han avsluta sitt kontrakt i Atlético Madrid först, säger Simoni till Radio Calcio 24.

– Men när han väl är fri från andra uppdrag vet jag att han kommer komma tillbaka till Inter, och hans spelidé lär passa utmärkt i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply