Paris Saint-Germain får nobben av Jan Oblak – stannar i Atlético Madrid

Paris Saint-Germain får nobben av Jan Oblak - stannar i Atlético Madrid

Jan Oblak tackar nej till PSG-flytt

Slovenen som varit La Ligas bästa målvakt under de två senaste säsongerna har fattat ett beslut att stanna i Atlético Madrid. PSG var benägna att betala spelarens utköpsklausul men en flytt var aldrig aktuell.

Jan Oblak har under en längre tid varit på Paris Saint-Germains önskelista. Slovenen som lämnade Benfica för spel i Atlético Madrid sommaren 2015 har släppt in minst mål i La Liga under de två gångna säsongerna, något som gjort att flera klubbar fått upp ögonen för Oblak. Tidigare ska flera klubbar från Premier League, bland annat Manchester United var intresserad av en värvning, något som inte blivit av.

För drygt en vecka sen kom uppgifter om att Paris Saint-Germain var beredda att betala Oblaks utköpsklausul på 100 miljoner euro. Atlético Madrid som har ett registreringsförbud över sig vill dock inte släppa 24-åringen och tillslut har det varit spelarens beslut som varit avgörande. Så sent som i lördags ska Oblaks agent Miha Mlakar hållt ett möte med den franska storklubben och under måndagen kommer uppgifter om spelarens framtid.

Enligt den spanska tv-kanalen GOL ska nämligen Oblak ha bestämt sig för att tacka nej till PSG-presidenten Nasser Al-Khelaïfis erbjudande om en flytt. Slovenen ska inte vara intresserad av en flytt till den franska huvudstadsklubben, något som gör att PSG får rikta blickarna på annat håll.

Paris Saint-Germain får nobben av Jan Oblak - stannar i Atlético Madrid

Förhandlar om nytt kontrakt

I samma veva som spelaren tackat nej till en flytt till Parc des Princes kommer även rapporter om att spelarens agent ligger i förhandlingar med Atlético Madrid om ett nytt kontrakt för målvakten. Den nuvarande överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2021 med en utköpsklausul på 100 miljoner euro. Det nya kontraktet ryktas komma att gälla till och med sommaren 2022 eller 2023 med en utköpsklausul på 150 miljoner euro.

Paris Saint-Germain får nobben av Jan Oblak - stannar i Atlético Madrid

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply