bet365

Officiellt: Chelsea säljer vänsterbacken

Filipe Luis återvänder till Atlético Madrid

Efter ett år i Chelsea har vänsterbacken bestämts sig för att flytta tillbaka till Atlético Madrid där han nu inleder sin andra etapp i klubben.

Filipe Luis återvänder till Atlético Madrid, det offentliggjordes under tisdagseftermiddagen. Brasilianaren skriver på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande fyra säsongerna och kommer att ansluta direkt till lagets försäsongsläger. Spelaren har varit tillsammans med sina nya lagkamrater under den senaste veckan då man bland annat ätit en traditionell middag och spelat träningsmatch mot CD Numancia. Övergången är nu officiell efter att man kommer överens om transfersumman. Filipe Luis kostar Atlético Madrid 16 miljoner euro att köpa loss, vilket är fyra miljoner mindre än vad man sålde honom för året innan.

I Chelsea har spelaren under en säsong i klubben spelat 20 matcher och vann en Premier League-titel samt en FA Cup-titel. Dock blev det inte lika mycket speltid som han väntat sig och brasilianaren väljer nu att återvända till den spanska huvudstadsklubben där han tidigare gjort 184 matcher i den rödvita tröjan. Under spelarens första sejour i klubben vann han en La Liga-titel, en Copa del Rey-titel, en Europa League-titel och två UEFA Super Cup-titlar.

”Vi alla känner Filipe sen innan. Vi förstärker laget med en av de bästa ytterbackarna i världen. Han känner redan till vår klubb och sättet vi spelare på. Vi är säker på att han kommer att anpassa sig snabbt” säger Atléticos sportchef José Luis Pérez Caminero till klubbens hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply