Officiellt: Bayern Munchen köper loss Kingsley Coman

Officiellt: Bayern Munchen köper loss Kingsley Coman

Klart: Kingsley Coman stannar i Bayern München

Efter att ha varit på lån i Bayern under två säsonger blir flytten till Bundesligaklubben nu permanent, det offentliggjordes under torsdagseftermiddagen.

Under de två senaste säsongerna har Kingsley Coman varit utlånad av Juventus till den tyska storklubben Bayern München. Spelaren har imponerat på Allianz Arena och nu står det klart att Bayern köper loss spelaren under sommarens transferfönster.

På sin hemsida meddelar man att man kommer utnyttja den köpoption som finns i spelarens kontrakt samtidigt som Coman skriver på ett kontakt till och med sommaren 2020.

– Han är en spelare med enorm potential. Vi är övertygade om att han kommer vara en stor hjälp för oss de närmaste åren, säger Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge.

SE ÄVEN: Bayern Münchens lönelista 2017

Planerar värvningar från Premier League

Uppgifter till Goal skriver att de tyska jättarna skall ha visat intresse för Arsenals Alexis Sanchez och att de skall vara beredda på att lägga ett bud på den chilenske anfallaren. Sanchez har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt med Arsenal, och hans nuvarande kommer att gå ut om ett år, vilket gör en flytt till sommaren väldigt trolig. Bayern kommer dock att behöva kämpa med flertalet andra toppklubbar i Europa för anfallarens signatur, däribland Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea, Inter och Atlético Madrid.

Bayern uppges därtill intressera sig för Arsenals London-rivaler, Tottenham, och deras högerback Kyle Walker. Den engelske landslagsmannen sägs vara av intresse för tyskarna och har gjort en stark säsong som vanligt, vilket har fått Bayern att överväga ett bud för stjärnförsvararen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply