LISTA: Världens bästa startelva född 1992

LISTA: Världens bästa startelva född 1992

De bästa fotbollsspelarna i världen födda 1992

1992 var ett händelserikt fotbollsår. EM spelades i Sverige för första gången och det var det mästerskapet våra grannar Danmark skrällde hem, trots att man fick vara med på grund av att Jugoslavien drog sig ur. Finalen som spelades på Nya Ullevi i Göteborg kanske inte innehöll Sverige, men vi kom ändå på en tredjeplats efter att ha förlorat mot Tyskland i semifinalen. Tomas Brolin slutade också delad etta i skytteligan med bland annat Dennis Bergkamp.

Men det var inte bara ett minnesvärt svenskt mästerskap som hände 1992, det var även ett oerhört lyckad födelseår. Nu har spelarna som är födda 1992 blivit 24 år gamla och etablerat sig i världsfotbollen. 1992-årgången är en av de mest framgångsrika i modern tid då en hel del världsklasspelare är födda just detta året. Därför har vi listan världens bästa startelva som är födda 1992.

Världens bästa fotbollsspelare födda år 1992

Det finns säkert någon spelare från Ditt favoritlag som är född 1992 och som kvalificerar sig på denna listan. Om du vill titta på någon annan lista än världens bästa startelva född 1992 så kan du titta på följande liknande listor:
Världens bästa startelva med U23-spelare
Världens bästa startelva någonsin
Bästa kombinerade startelvan med spelare från Real Madrid och Atlético Madrid

Listan är baserad på fakta från 90min och de har tagit ut en målvakt, fyra försvarare och sex mittfältare/anfallare i deras lista över de bästa fotbollsspelarna som är födda år 1992. Det enda en spelare behöver för att kvalificera sig på listan är att de är födda år 1992. Nu sätter Silly Season Sveriges lista över de bästa spelarna från 1992 igång.

 

MV: Thibaut Courtois – Chelsea

LISTA: Världens bästa startelva född 1992

Thibaut Courtois har växt fram till en av världens bästa målvakter de senaste tre, fyra åren. Han köptes redan 2011 av Chelsea, men lånades ut till Atlético Madrid med stor framgång i tre säsonger. Höjdpunkten var La Liga-titeln 2014 och Courtois har säkert många titlar framför sig i karriären även om Chelsea har det tungt för tillfället.

 

HB: Dani Carvajal – Real Madrid

LISTA: Världens bästa startelva född 1992

Dani Carvajal har tagit en omväg till den absoluta toppen i fotbollen. Han fostrades i Real Madrids akademi, men flyttade till Bayer Leverkusen i hopp om fler chanser i A-laget. Och visst gick det bra i Tyskland, så pass bra att Real Madrid köpte tillbaka honom. Efter en tung inledande tid i huvudstaden har Carvajal gjord högerbacksplatsen till sin framför Danilo.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply