bet365

Lista: Marknadens tio mest överskattade spelare

Världens mest överskattade fotbollsspelare

Spelarna med högst överpris på transfermarknaden

Vilka är världens mest överskattade fotbollsspelare? Varje år säljs spelare för flera miljarder kronor. Priset per spelare har skjutit i höjden under den senaste åren och numera kan en riktigt världsstjärna kosta upp emot en miljard. Allt från stjärnmålvakter och försvarsklippor till mittfältare och anfallare kan numera kosta de som ansågs vara fantasisummor för bara tio år sen, då kostade till exempel Zinedine Zidane 46 miljoner euro, och blev då världens dyraste spelare. Sommaren 2015 var det även flera affärer som kunde blivit några av de största i fotbollsvärlden, men misslyckades. Namn som David De Gea och Thomas Müller pratades det om, men affärerna gick i stupet när det hela skulle genomföras.

Vissa spelare går för mindre än vad majoriteten tänkt sig medan andra kostar mer än dubbelt så mycket som de egentligen bör kosta. Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med tio spelare som kostar mer än vad de egentligen borde. Spelare vars pris har skjutit i höjden på grund av en speciell klubbadress, agent eller tidigare insatser som man inte ser röken av längre.

LISTA: Spelare vars marknadsvärde är alldeles för högt

Att de största klubbarna i Europa numera betalar flera hundra miljoner för att köpa loss en spelare har blivit till en vana och detta har även medfört att spelare som egentligen inte är värda några så pass höga prislappar säljs för fantasisummor. Vi tänkte nu gå igenom tio spelare som har för högt marknadspris, men först vill vi rekommendera våra andra listor på Silly Season Sverige, listor som blivit väldigt populära och uppskattade. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med de mest överskattade spelarna på transfermarknaden. Uppgifterna är hämtade från transfermarkt.

10. Juan Iturbe – €15 miljoner – Bournemouth

Juan Iturbe - En av världens mest överskattade spelare

Från att vara en stor spelare i Hellas Verona och haft Real Madrid efter sig vid endast 19 års ålder spelar Juan Iturbe numera i Bournemouth som denna säsong är nykomlingar i Premier League.

Spelaren köptes från AS Roma för hela 15 miljoner euro.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply