”Lionel Messi är inte den bästa argentinaren någonsin”

"Lionel Messi är inte den bästa argentinaren någonsin"

Anser Arrigo Sacchi

Arrigo Sacchi anser att Lionel Messi inte är den bäste argentinska fotbollsspelaren genom tiderna. Han rankar både Diego Maradona och Alfredo Di Stefano högre, uppger Football Espana.

När man diskuterar om vem som är den bästa fotbollsspelaren genom tiderna brukar Lionel Messis namn nämnas. Men för Arrigo Sacchi, före detta tränare för det italienska landslagetMilan och Atlético Madrid, är argentinaren inte ens den bästa från sin egen nation.

– Diego Maradona eller Alfredo Di Stefano är den bästa argentinaren i historien. De var de två bästa. Annorlunda, men bäst. Maradona hade mer talang, men Di Stefano var överallt, säger Sacchi enligt Football Espana.

– Messi är den bäst fotbollsspelaren just nu, men han har inte den personligheten som Maradona visade. Diego gjorde skillnad i båda Spanien och Italien.

Samtidigt anser Sacchi att Messi borde tänka om sitt beslut om att sluta i det argentinska landslaget.

– Messi har inte den rätta gnistan för det argentinska landslaget just nu, men jag uppfattar det som att han kommer ändra sitt beslut. Det är han skyldig sitt land. De kan inte förlora den bästa spelaren i världen.

Fokus på nya säsongen

Just nu förbereder sig Messi och hans lagkamrater i Barcelona inför den kommande säsongen. På onsdag möter man Leicester City på Friends Arena i en av försäsongens träningsmatcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply