Köptes inför säsongen – kan återvända till Spanien

Chelseas brasilianska vänsterback Filipe Luis har inte haft någon lyckad säsong i Premier League och kan nu komma att återvända till de spanska ligamästarna.

Det är under måndagsförmiddagen som den spanska tidningen Diario Marca rapporterar att den före detta Atlético Madrid-spelaren kan vara på väg tillbaka till den spanska huvudstaden. Det är den pålitlige journalisten Alberto Barbero som kommit fram med uppgifterna och Barbero har en väldigt bra relation med klubbens ägare, Miguel Ángel Gil MarínBarbero brukar alltid komma med troliga nyheter och det är inte första gången som det pratas om en eventuell återkomst till Atlético. Under stora delar av säsongen har både engelsk och spansk press skrivit ut att Atlético är intresserade att hämta tillbaka brasilianaren som tidigare gjort fyra säsongen på Vicente Calderón. I Atlético vann han bland annat Europa League, spanska supercupen, spanska cupen och La Liga innan han lämnade för engelska Premier League.

Tidigare har det sagts att man vill vänta till Chelsea vunnit den engelska ligan innan man hör sig för om spelarens situation men efter helgens vinst mot Crystal Palace är det nu fritt fram för brasilianaren att diskutera sin framtid. Spelaren som varken fått speltid eller kunnat anpassa sig till det engelska fotbollen ska enligt tidningen se positivt på att lämna klubben samtidigt som Diego Simeone behöver en vänsterback till nästa säsong då varken den inlånade argentinaren Cristian Ansaldi eller Guilherme Siqueira nått upp till förväntningarna som Filipes ersättare.

Filipe har inte lyckats ta en startplats i Mourinhos lagbygge har och endast deltagit i 13 ligamatcher denna säsong då Cesar Azpilicueta varit portugisens favorit på vänsterbackspositionen. En av de mest sägande händelserna under säsongen var i helgen då försvararen blev inbytt på tilläggstid istället för Eden Hazard för att slösa tid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply