José Gimenez om flyttryktena: “Jag har kontrakt med Atlético”

Uruguayanen manar till lugn efter flyttryktena

Real Madrid ryktas vilja lägga vantarna på Atlético Madrid-försvararen José Gimenez. Men mittbacken själv påstår att övergången inte kommer bli av, eftersom han har ett kontrakt med Atlético.

Real Madrid är intresserade av att förstärka sitt försvar med den uruguayanske 21-åringen som på några år har gått från supertalang till en av världens främsta mittbackar. Tillsammans med landsmannen Diego Godín bildar de båda uruguyanerna ett mittlås som är fruktat i såväl den spanska ligan som ute i Europa.

“Jag respekterar mitt kontrakt”

Det var under förra veckan som flyttryktena kring José Gimenez på allvar tog fart. Zidenie Zidane ska öppet ha uttryckt sin beundran över 21-åringen samtidigt som Marca avslöjade att uruguayanen, enligt inside-information från Real Madrid, låg högst upp på listan av transferövergångar som klubben vill göra i sommar.

Men José Gimenez, som igår spelade Copa América-matchen för Uruguay mot Jamaica, lugnar Atlético Madrid-fansen när Marca intervjuar honom.

– Jag kommer inte att lämna Atleti. Jag har fortfarande ett kontrakt som gäller och det tänker jag respektera, säger den 21-årige uruguayanen.

Simeone kräver stabiltet

Dessutom kom det fram att Atléticos tränare, Diego Simoeone, kräver stabilitet i klubben för att stanna. Han vill inte tvingas börja på ett nytt lagbygge den här säsongen och vill därför behålla några av sina kuggar, vilket bland andra inkluderar just José Gimenez.

Den 21-årige mittbacken har under början av juni spelat på Copa América i USA. Men hans Uruguay fick se sig utslagna efter två raka förluster mot Mexiko och Venezuela i gruppspelet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply