Jan Oblak tveksam till Atlético – kan lämna i sommar

Jan Oblak tveksam till Atlético - kan lämna i sommar

Oblak lämnar Atlético Madrid?

Målvakten som varit i klubben sedan 2015 sägs inte vara övertygad av klubbledningens projekt inför nästa säsong och kan komma att lämna i sommar.

Under det senaste halvåret har flera spelare lämnat Atlético Madrid. Först var det Lucas Hernandez som lämnade för spel i Bayern Munchen redan i mars månad och i maj gick Antoine Griezmann ut och avslöjade att han gjort sin sista match i den spanska huvudstadsklubben. Även Rodrigo Hernandez har kopplats ihop med en flytt från Los Colchoneros och nu kommer nästa namn upp som kan komma att lämna Atlético.

Enligt brittisk press sägs Jan Oblak inte vara övertygad om klubbens planer inför nästa säsong. Efter att ha sålt flera spelare samtidigt som Diego Godín och Juanfran lämnat klubben sägs slovenen tveka på en framtid på Estadio Metropolitano. Oblak förlängde så sent som i april månad med ett kontrakt till och med sommaren 2023. Utköpsklausulen höjdes dock endast med 20 miljoner euro (till 120 miljoner) och en flytt kan komma att bli av redan i sommar, även om det inte är högst troligt.

Jagas av United och PSG

Det är ESPN som avslöjar det hela och skriver även att både Manchester United och Paris Saint-Germain ska vara väldigt intresserade av spelarens tjänster. Man United är på jakt efter en ersättare till David De Gea samtidigt som PSG fortfarande inte hittat en stabil målvakt att ställa mellan stolparna.

Båda klubbarna sägs vara beredda att betala Oblaks utköpsklausul på 120 miljoner euro. Oblak själv ska enligt ESPN föredra en flytt till Old Trafford.

SE ÄVEN: Atletico Madrid öppnar för att sälja Diego Costa

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply