Jan Oblak öppnar för Manchester United?

Jan Oblak öppnar för Manchester United?

United kan ersätta De Gea med Jan Oblak

Efter alla rykten om att David De Gea flyttar till Real Madrid har Jan Oblak pekats ut som en ersättare på målvaktsposten, något han själv inte utesluter.

Sommaren 2014 anslöt Jan Oblak till Atlético Madrid för att ersätta Thibaut Courtois som återvände till Chelsea efter lån. Efter att ha blivit kvitt sin ryggskada tog Oblak över förstaplatsen mellan stolparna och sedan dess har han gått från klarhet till klarhet. Förra säsongen blev målvakten utsedd till La Ligas bästa målvakt och har under sommaren ryktats lämna Atlético för spel i Premier League.

Framför allt är det Manchester United som försökt värva Oblak som för närvarande har ett kontrakt till och med sommaren 2021. United vill värva en ersättare om man skulle släppa David De Gea till Real Madrid och i en intervju med La Sexta kommenterar Oblak intresset.

– Just nu försöker jag bara göra mitt bästa i Atlético och tänka på de matcher vi har kvar denna säsong. Jag trivs bra i Atlético men man vet aldrig vad som händer i framtiden, säger målvakten efter att Atlético slagit Leicester med 1-0 i Champions League.

Tidigare hade Jan Oblak en utköpsklausul på 60 miljoner euro men när flertalet klubbar ryktades vara beredda att betala summan förlängde man kontraktet med ett år samtidigt som summan höjdes till 100 miljoner euro.

SE ÄVEN: Bästa målvakterna på FIFA 17

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply