”Jag ville stanna i Madrid”

Di Maria om flytten till Paris

Di Maria lämnade Real Madrid sommaren efter att de vunnit Champions League. Nu talar Di Maria ut om hur han inte hade som mål att lämna klubben.

Di Maria hade blivit lite av en publikfavorit på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid. Framför allt efter att tränaren Carlo Ancelotti fått välja mellan honom eller Mesut Ösil. De flesta var överens om att tysken skulle få ta platsen, men det blev istället den argentinska landslagsmannen och han gjorde inte många besvikna.

Han låg framför allt bakom La Décima (den tionde CL-titeln för Real Madrid) och storspelade i finalen mot lokalkonkurrenten Atlético Madrid. Di Maria säger själv att hans mål dock aldrig var att lämna klubben och att han först tåg det mycket hårt.

– Jag trivdes väldigt bra i Real och mitt mål var aldrig att lämna. Nu trivs jag förvisso jättebra i Paris och har anpassat mig till klubben men nej. Mitt mål var att stanna längre i Real Madrid, säger argentinaren i en intervju med Marca.

Ny spelstil

Mittfältaren kan dock inte undgå det faktum att han trivs som lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Paris Saint-Germain. Betydligt bättre än i England där han spelade en sejour i Manchester United.

– Vi har en liten annorlunda spelstil här jämfört med i Madrid. (Carlo) Ancelotti gillade bollinnehav medan vi jagar mer med PSG, säger han.

”Kan vinna Champions League”

Den spanska tidningen frågar Di Maria om Paris-laget kan vinna Champions League i år, något argentinaren inte utesluter.

– Vi har spelat bra än så länge har sju poäng inklusive ett kryss hemma mot just Real Madrid. Jag tror absolut att vi kan vinna hela turneringen i år, men då måste samtliga spela på sin högstanivå, avslutar Ángel Di Maria sin intervju med spanska Marca.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply