FIFA häver Real Madrids transferförbud

bet365
bet365

Real Madrids överklagan till FIFA har blivit godkänd

För drygt en vecka sedan fick både Real Madrid och Atlético Madrid straff av FIFA, ett straff i form av transferförbud. Nu har Real Madrids överklagan gått igenom och FIFA häver därmed Real Madrids förbud.

Det var för lite mer än en vecka sedan som vi avslöjade att Real Madrid och Atlético Madrid skulle straffas av FIFA i form av ett transferförbud de kommande två fönsterna. Så blev också fallet och anledningen till att klubbarna straffades av FIFA var på grund av att man hade brutit vissa regler gällande värvningar av unga spelare.

Bägge klubbarna beslutade sig för att överklaga FIFA:s dom, men bara ett av lagen ser ut att få sin överklagan godkänd. Atlético Madrid har fått ett nej av FIFA, men Real Madrid däremot har fått sitt straff hävt av FIFA och CAS, The Court of Arbritation of Sports. Därmed kan Real Madrid värva spelare som vanligt de kommande två fönsterna.

Real Madrid bekräftade detta i ett officiellt pressmeddelande under fredagen. Det innebär att de spelarna som riskerade att inte få spela det närmsta året kommer få spela för sina respektive klubbar.

Då kan Real Madrid också fortsätta jakten efter Pierre-Emerick Aubameyang och supertalangen Gianluigi Donnarumma.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply