Felipe Scolari – den blinde förbundskaptenen

bet365

Där stod han. En av världens hetaste anfallare för tillfället. Men istället för att koppla honom i Maracaná fick han gå lös hela vägen till Madrid. Och nu är han fast i Spanien.

 

Det är klart: med anfallare som Neymar, Leandro Damião, Bernard, Hulk och Fred är livet tufft som en brasilianare med ambitionen att slå sig in i startelvan som forward. Men när man öser in mål för Atlético Madrid, blir matchhjälte för ”lillebror” mot stora Real Madrid, och blir hyllad världen över – då borde man åtminstone få en chans.

 

Men det fick aldrig Diego Costa. Han blev inte ens uttagen i truppen till Confederations Cup. Han är 24 år men har bara spelat ett fåtal vänskapsmatcher i den gulblå landslagsdressen.

 

Självklart finns det ett större problem än det att Brasiliens förbundskapten, Felipe Scolari, anser att Costa inte är bra nog. Det handlar om attitydproblem från anfallaren. Diego Costa är känd för att kunna hamna i bråk med alla. Och det är inte heller någon nyhet att Scolari och Costa inte kom särskilt bra överens.

 

Men ska det verkligen vara argument nog för att hålla en av världens hetaste anfallare borta från truppen? Är han inte ens värd en plats på bänken i Brasilien?

 

Jo, självklart är han det – men Felipe Scolari har valt att blunda för det. Om det gäller personliga skäl eller om han anser att Diego Costa inte är bra nog vet nog inte mer än Scolari själv. Det enda vi vet är att det nu är för sent.

 

Det är för sent för Scolari att inse sitt misstag och ta in Costa igen. För de hade sin chans. I många år har Diego Costa varit en duktig fotbollsspelare, och framför allt de senaste åren.

 

Brasilien kunde ha haft en ny världsanfallare i sitt lag. Neymar är förvisso måltjuv med en fantastisk teknik – men har inte samma förmåga att skapa målchanser på egen hand som Diego Costa. 24-åringen är van att få arbeta ensam på topp ibland, därför hade han varit en perfekt komplettering till Neymar när de stöter på ett lag som verkar ha ett ogenomträngligt försvar.

 

Men som nämnt: nu är han borta. Och det blir inte bara en förlust för Brasilien – utan en gigantiskt vinst för Spanien.

 

Ticitaca-fotbollen har stött på flera motståndare genom åren och den behövs förnyas, då kommer Diego Costa passa in perfekt i Spanien. Deras landslag kommer nu kunna rulla boll som vanligt, men när de behöver ytterligare en dimension i anfallsspelet kommer Costa vara där. Han kommer också, med sin löpvilja, att vara ett ständigt hot i djupled.

 

Ja, man får säga vad man vill: att Diego Costa är dum som väljer Spanien istället för Brasilien, eller att Brasilien klarar sig utan honom. Båda påståenden kan mycket väl stämma, men faktum kvarstår: Brasilien har varit blinda, Felipe Scolari har varit blind.

 

För man hade sin chans. Man kunde kopplat honom fast vid Maracaná i Rio de Janeiro. Men nu har han flyt sin kos. Han har flytt dit han uppskattas.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply