Diego Costa läkarundersöks av Atlético på tisdag

Diego Costa läkarundersöks av Atlético på tisdag

Diego Costa närmar sig Atlético-flytt

Anfallaren lämnar Chelsea för spel i Atlético Madrid, men han får vänta till januari månad för att debutera.

Diego Costa kommer inom kort att ansluta till Atlético Madrid. Redan sommaren 2015 kunde Silly Season Sverige avslöja att spelaren ville återvända till den spanska huvudstadsklubben men inte förrän nu kommer en återkomst att bli av. Det är oklart hur långt kontrakt spelaren kommer skriva på men affären sägs komma att kosta drygt 50 miljoner euro då man från Chelsea-håll inte räknar med spelaren den kommande säsongen. Spelaren förväntas anlända till Madrid under tisdagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och därefter skriva på för sin nygamla klubb.

Det är framför allt Antonio Conte som klargjort att han inte kommer prioritera den spanske landslagsmannen till hösten. Costa har vid flera tillfällen under det senaste året gått ut och öppet förklarat sin vilja att återvända till La Liga efter tre säsonger i Premier League, något som ska ha gjort att Conte ska ha ändrat planer för 28-åringen.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Chelseas stjärnor

Romelu Lukaku prioritet i sommar

Då Diego Costa lämnar Stamford Bridge för spel på annat håll har Chelsea siktat in sig på en ersättare. Man har under en längre tid velat värva Romelu Lukaku från Everton och nu ser det hela ut att bli verklighet. Lukaku sägs komma att kosta omkring 100 miljoner euro att köpa loss från Merseysideklubben som han har kontrakt med till och med sommaren 2019.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply