Cedric Bakambu på Atlético Madrids radar

Cedric Bakambu på Atlético Madrids radar

Atlético Madrid vill värva Cedric Bakambu

Enligt uppgifter till Diario AS vill den spanska huvudstadsklubben värva Villarreals anfallare som denna säsong stått för 22 mål på 45 matcher.

Diego Pablo Simeone har det klart för sig, för att hans Atlético Madrid ska kunna fortsätta konkurrera på högsta nivå behöver man förstärkning i anfallslinjen och vill därför värva två anfallare till nästa säsong. I februari månad lämnade Jackson Martínez för spel i Kina och det är fortfarande oklart om Fernando Torres kommer att fortsätta i den spanska huvudstadsklubben eller inte, därför man man nu siktat in sig på två namn för att förstärka anfallsplatserna.

Som Silly Season Sverige rapporterat vid flera tillfällen ligger Diego Costa högst upp på listan över spelare man vill värva, samtidigt gör Costa ingen hemlighet av att han vill återvända till Estadio Vicente Calderón för spel med den rödvita klubben nästa säsong. Klubben ser Costa som sitt förstaval då man vet att han passar in i lagets taktik och är precis den spelare som Simeone behöver på planen.

För att täcka upp det andra hålet sägs man vilja ersätta Fernando Torres med Villarreals 25-årige anfallare Cédric Bakambu. Det är fortfarande inte officiellt om Torres kommer stanna i klubben eller inte och därför har man nu valt att ta det säkra före det osäkra och leta efter en potentiell ersättare. Skulle Atlético på allvar vilja köpa loss Bakambu kommer man försöka få till en affär där Leo Baptistao (utlånad från Atlético till Villarreal) och Óliver Torres går i motsatt riktning. Det sägs dock inte om den sistnämnde skulle flytta via lån eller permanent övergång.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply