Benitez vill ha spansk trio

bet365

Enligt den lokalbaserade tidningen Cronache di Napoli kommer Rafael Benitez vara eller inte vara i Napoli avgöras genom spelarköpen.

Under en tid har det pratats om att Rafael Benitez ska komma att lämna Napoli för att ta över ett lag i engelska Premier League. Nu rapporterar den lokalbaserade Napoli-tidningen Cronache di Napoli att spanjoren kan komma att stanna i klubben om man väljer att agera som spanjoren vill på transfermarknaden. Enligt tidningen ska Benitez ha gett ett ultimatum till den italienska Serie A-klubben. Antingen värvar man en lista på 3-4 spelare eller likvärdiga eller så lämnar han. Informationen kom ut under fredagen och sägs ha fått fart på klubbledningen att agera på transfermarknaden.

Enligt TuttoNapoli har Benitez en lista på spelare han vill ha till nästa säsong, därbland tre spanska spelare. Arbeloa, Camacho och Javi Martínez är de tre spelare som enligt TuttoNapoli ligger högst upp på den spanska tränarens önskelista inför nästa säsong. Förutom den spanska trion ska Benitez även vilja värva Tottenhams försvarare Jan Vertonghen för att stärka upp försvarslinken.

Möjliga spelarförsäljningar

Under de senaste dagarna har flera rapporter menat på att Napoli är nära att sälja flera spelare. Bland annat Gonzalo Higuaín som har interessanter i flera av Europas största klubbar. Intresset för spelaren är störst i England där både Arsenal och Liverpool sägs vilja värva anfallaren som kom till Napoli från Real Madrid förra säsongen. Den före detta River Plate-spelaren har en lön som ligger på runt 4,2 miljoner euro per säsong och enligt brittiska Sky Sports har anfallaren en utköpsklausul på 100 miljoner euro, en symbolisk summa som är satt för att skrämma bort andra klubbar från att försöka locka över spelaren.

En annan spelare som ryktas lämna Napoli är José Callejón. Anfallaren har utvecklats mycket sen ankomsten från Real Madrid och enligt den trovärdiga journalisten Hugo Condes på den spanska radiokanalen Cadena Ser ska Callejón ha sagt till sina lagkamrater att han lämnar för spel i Atlético Madrid nästa säsong. Napoli var snabbt ute på sin hemsida för att neka informationen men på kvällen återupprepades samma uppgifter igen på den spanska radiokanalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply