Bekräftar: Diego Simeone stannar i Atletico Madrid

Bekräftar Diego Simeone stannar i Atletico Madrid

Atletico Madrid räknar med Simeone nästa säsong

Under en presskonferens bekräftar den argentinske tränaren att han kommer fortsätta i Atlético Madrid nästa säsong. Tidigare har det ryktats om en flytt till bland annat Premier League eller Inter.

Diego Simeone har sedan ankomsten till Atlético Madrid tagit fem titlar med klubben. Den senaste kom 2014 då man vann La Liga och så sent som förra säsongen spelade man final i Champions League. Många klubbar drar i den argentinske stortränaren och det mesta tydde på att det skulle bli ännu en sommar fulla med rykten, men så blir troligen inte fallet. Under en presskonferens för Audi Cup som spelas efter sommaren bekräftar tränaren att han kommer stanna i klubben även nästa säsong.

– Vi är här för att prata med er angående att vi snart ses i Tyskland (där turneringen spelas). Om allt går som det ska och det blir som vi pratat om inom klubben kommer jag vara där med er, bekräftade tränaren.

Argentinaren pratade även om att Atléticos deltagande i turneringen.

– Vi är glada över att vara med i denna turnering och bli inbjudna för att möta lag som Bayern München och Liverpool. Två lag som vi kommer stöta på i Champions League nästa säsong. Att spela denna turnering är ett ännu ett steg i klubbens utveckling som man varit under de senaste åren, avslutade han.

SE ÄVEN: Antoine Griezmann lön och förmögenheter 2017

Väntar på svar från CAS

Förra sommaren stod det klart att Atlético Madrid tillsammans med Real Madrid inte fick registrera under de två kommande transferfönsterna. Anledningen var då de båda spanska storklubbarna inte skött värvningar av ungdomsspelare på rätt sätt. För Real Madrids del fick man straffet nerkortat till ett transferfönster men för Atlético Madrids del väntar man fortfarande på svar, ett svar som sägs komma i slutet av maj månad.

Beslutet är viktigt för den spanska huvudstadsklubben då man gärna vill förstärka spelartruppen till nästkommande säsng där man spelar på sin nya arena, Wanda Metropolitano.

Bekräftar- Diego Simeone stannar i Atletico Madrid

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply